Watkins Meegan

This Watkins Meegan relocation project consisted of a built-out of a new 35,000 square foot corporate headquarters in a new building space for this client. At the very beginning of this project, the first challenge arose quickly. There was a five week delay in the issuance of the building permit. Despite this fact, the project was still completed in the 12 week time frame that was originally scheduled. This client had a very specific move-in date that could not be pushed.

The first step into this space, you are greeted in the reception area and treated to a very unique effect. On the right side of the space, an interlam wall panel was installed. This mdf paneling creates the impression of movement, as if the wall is flowing like water. Along with this, the floors were treated with walnut wood paneling and carpet. This same walnut wood paneling was used on the walls behind the receptionist and within the reception desk itself.
From the lobby area, you can see straight through to the first conference room. The use of clear glass windows on the interior of the space, and frosted glass on a few of the more private conference rooms, was designed to allow natural light into each space. The use of this glass throughout was intended for a LEED compatible design to reduce lighting costs in the space. LEED principles were enforced for all detailing and practices throughout the construction of this project. All the demolition, 75% of all materials torn down were recycled appropriately. Also, all wood paneling and tiles are bio-based.

Moving from the reception area, there are multiple conference rooms to choose from. The one large conference room provides access to hold a larger meeting, while in the same room a partition was installed and the ceiling detailing is clean which provides acoustical separation so multiple meetings can be held privately in the same space. Other meeting rooms are set up with frosted glass to provide privacy, while still allowing natural light to flow through the space. Each of these rooms is set up with a high-end television with a projector and top line conference call technology and aesthetic cubing around the lights. Also, each room is equipped with a digital screen outside the door. This allows for an employee to digitally register for a specific room and allows anyone walking by to gather information about whether the space is occupied currently or will be occupied later that day.

The elevator lobby consists of surround lighting with muted gray Senza Fine plaster wall panels. This is accentuated by a combination of the walnut wood paneling and carpet tiles that are featured throughout the space.

The main kitchen features a green glass ceramic tiling to match the green painted island, chairs and fabric bench details. The flooring is a bio-based tiling, along with the consistent walnut wood paneling. The lighting features include the decorative cube design that mimics the lighting from the conference rooms upstairs. This kitchen opens up onto an outdoor patio that was revamped to create a safer environment for employees to enjoy the sun during work hours. The smaller, additional kitchen/pantry was made to match the main kitchen in detail. The same green glass tile was used, as well as the bio-based tile.

The mailroom functions as an inviting workroom. The bio-based tile flooring was used in 12 inch by 24 inch tiles to create a running bond pattern instead of the standard 12 inch by 12 inch squares. The clean, efficient use of this space creates a more inviting work environment instead of a standard, drab workroom.

This proved to be a very successful project and met the client’s highest expectations.Watkins Meegan Chief of Operations, Sean Roddy, states “You guys did a great job. Not only does the space look great, it was a pleasure working with all the people at […]. I would recommend you in a heartbeat. From the first meeting, the bidder’s conference, that took place here at the building, I was impressed with […]. You guys showed up in force, asked a lot of great questions and put forward the best proposal. Nicely done!”

DSC_0190\ DSC_0193\ DSC_0218

To view more photos: http://www.adigc.com/projects_corporate_watkins.html

INOVA Woodbridge Urgent Care

ADI Construction completed the interior build-out for Inova’s urgent care practice in just six weeks. With the tight schedule, and tasked with the rough-in for the x-ray equipment, ADI turned over a high quality space that matches Inova’s top notch reputation.

To view more photos, click: http://www.adigc.com/projects_healthcare_woodbridge.html

DSC_0102

DSC_0106

Corinthian Colleges – Tysons Corner

ADI Construction completed the demolition of the current 1st and 2nd floors, with reconstruction of masonry, specialized glass/glazing, floorcovering, ceramic tile and folding partitions at one of Corinthian College campus’ in Tyson’s Corner. This space included dental labs, classrooms, an elevator lobby, student lounges and vending areas.

1

12

To view more: http://www.adigc.com/projects_capital_corinthian.html

To see the original press release, visit http://www.adigc.com/News/Corinthian%20College.pdf